De SEBECO dienstverlening bestaat uit:

Inboundprojecten

Opvangen van overflow

SEBECO vangt de overstroom aan oproepen op. Wij garanderen een vlotte en grondige dienstverlening voor uw klanten, waarbij alles zorgvuldig geregistreerd wordt. U hoeft zich verder dus geen zorgen meer te maken!

Helpdesk en customer care

SEBECO is een expert in front office communicatie. Klantgericht en oplossingsgericht communiceren is onze passie. Onze callagents doen er dan ook alles aan om steeds een antwoord te kunnen formuleren op de vragen van uw klanten.

Emergency
support

Voorzie het onvoorziene dankzij ons ‘Emypoint’. SEBECO biedt u een 24/7 emergency contact service met een 0800 oproepnummer die de externe en interne communicatie van uw bedrijf ondersteunt bij crisissituaties.

Campagnes en e-commerce

Onze callagents staan dagelijks paraat om uw (media) campagnes en responsen op te vangen. Samen met u werkt SEBECO een succesvolle e-commerce strategie uit, slim en gericht op samenleving waar we vandaag de dag in leven.

Outboundprojecten

Enquêteren en marktonderzoek

De markt kent voor SEBECO geen geheimen. Onze jarenlange expertise zorgt voor gerichte vragen en gevatte antwoorden bij het enquêteren en onderzoeken van de markt.

Marketing-databases

SEBECO is expert in het opbouwen en verwerken van (marketing) databases. Daarnaast verrijken onze callagents uw (marketing) database zodat de inhoudelijke waarde steeds geoptimaliseerd blijft.

Prospecteren & afspraakplanning

Zelf prospecteren moet u als bedrijf voortaan zelf niet meer doen. Dat doen onze callagents voor u. SEBECO plant ook meteen een afspraak in, zodat iemand van uw salesteam snel bij hen langs kan.

Televerkoop & telemarketing

SEBECO is jaar en dag gespecialiseerd in het succesvol verkopen van uw producten via digitale kanelen.
Wij helpen u om een succesvolle telemarketing campagne op te zetten.

Coaching en consultancy

Coaching

SEBECO is een door de Vlaamse Overheid erkend innovatie- en organisatieadviseur en recruterings-agentschap (VG 720/B) voor contactcenter agenten, (zorg)helpdeskoperatoren, supervisors en managementprofielen. Wij zetten sterk in op de ontwikkeling van competenties. Wij helpen uw arbeidsinrichting vanuit een ander perspectief te bekijken. 

Strategiebepaling & consultancy

SEBECO helpt om de behoeften van uw klanten te analyseren. Eén van de basiselementen is het gedrag van uw klanten die wij via enquêtes achterhalen. Op die manier ontwikkelen wij uw direct response promotieacties via radio, tv, internet en geschreven pers. SEBECO ondersteunt uw projecten en faciliteert de innovatie van uw processen, systemen, werkplekken en mens. 

Uw aanspreekpunt in crisissituaties!

Wat is EMYPOINT?

  • EMYPOINT is een dienstverlening aan de hand waarvan u, bij een crisissituatie, de informatiedoorstroming naar uw klanten, leveranciers en andere belanghebbenden kunt stroomlijnen volgens uw behoeften en wensen, en dit tegen de voorwaarden en de prijs van een vast en duidelijk abonnement.
  • EMYPOINT beantwoordt aan een reële behoefte van imago-opbouw en imago behoud die elk modern en vooruitziend bedrijf nastreeft.
  • EMYPOINT maakt voortaan integraal deel uit van uw quality label.
logo emypoint

Ik heb een vraag over de dienstverlening!

Adres

Kerkstraat 106
9050 GENT
BELGIË

Contact

+32 9 223 32 40
info@sebeco.com
BTW BE0432847355

Sociaal